Mød vores medarbejdereThomas Pedersen

Godt oplært til masser af ansvar i en ny branche

Thomas Pedersen kom ind i grovvarebranchen uden kendskab til landbruget. Men med grundig oplæring og vilje til at lære fik han hurtigt driftsansvaret for såsædsfabrikken i Dalmose. Hans nye hverdag er præget af landbrugets sæsoner, der giver alsidighed til fabriksarbejdet. Med stort engagement forsøger Thomas Pedersen at arbejde for, at arbejdsmiljøet hos Danish Agro forbliver helt i top.

Thomas Pedersen kom i 2016 ind på Danish Agros såsædsfabrik i Dalmose. Uden branchekendskab, men med fabrikserfaring, gik han med gåpåmod ind til en ny branche med mod på at lære alt om en ny verden.

”Da jeg kom ind i Danish Agro, var jeg specialarbejder og arbejdede blandt andet med at køre trucks. Men den daværende driftsleder skulle stoppe forholdsvis kort tid efter, og derfor kom jeg ind i en stilling, hvor jeg skulle læres op i driften og eventuelt overtage stillingen som driftsleder. Jeg skulle læres op i alt – samt lære alt om det korn, der er relevant i vores afdeling,” fortæller Thomas Pedersen, driftsleder, og fortsætter:

Jeg har mulighed for at tage fat i mine kolleger fra de øvrige fabrikker, som vi har rundt omkring i landet, og som glædeligt deler ud af deres mangeårige erfaringer.

”Jeg har lært vores arbejde med såsæd helt fra bunden, hvor jeg begyndte med at finde ud, hvordan kernerne skal se ud, hvordan reglerne fra Landbrugsstyrelsen er i forhold til vores produktion, og hvordan vores PLC-anlæg virker. I dag er jeg driftsleder og har det overordnede ansvar for driften. Jeg står for rensning af den såsæd, der kommer ind fra vores fremavlere, og tjekker, at kvaliteten er, som den skal være, inden vi bejdser kornene og pakker det i bigbags til kunderne.”

Plads til udvikling

Grovvarebranchen er sæsonpræget, og det betyder, at man i visse perioder skal gå en ekstra meter for at komme i mål med gøremålene. Det betyder også, at der mellem sæsonerne er plads til udvikling og at sætte fokus på det gode arbejdsmiljø.

”Jeg er typen, der søger imod at lære nyt hele tiden. Her passer arbejdet hos Danish Agro mig godt, da rammerne for udvikling af medarbejderne er til stede. Jeg tog tyren ved hornene, da jeg startede her for at vise, at jeg gerne ville det. Det gør også, at jeg har fået tildelt ansvar,” fortæller Thomas Pedersen og fortsætter:

”Der er altid noget nyt at lære, og jeg har også stadig meget at lære. Jeg har mulighed for at tage fat i mine kolleger fra de øvrige fabrikker, som vi har rundt omkring i landet, og som glædeligt deler ud af deres mangeårige erfaringer.”

Det vigtigste for Thomas Pedersen er dog, at arbejdsmiljøet er i top. Frihed og ansvar er to af de ting, Thomas sætter stor pris på i sin dagligdag.

”Det bedste for mig er, at jeg har mulighed for selv at råde over min arbejdsdag. Så længe vi når vores opgaver, kan vi selv styre vores arbejdstid,” fortæller Thomas Pedersen og slutter:

”Jeg er også blevet udpeget af ledelsen til at sidde med i vores arbejdsmiljøorganisation. Her arbejder vi med at fremme arbejdsmiljøet og sikkerheden for medarbejderne. Det er spændende, et skulderklap og noget, der giver mod på mere.”

Jeg har lært vores arbejde med såsæd helt fra bunden, hvor jeg begyndte med at finde ud, hvordan kernerne skal se ud, hvordan reglerne fra Landbrugsstyrelsen er i forhold til vores produktion, og hvordan vores PLC-anlæg virker.