Mød vores medarbejdereMagnus Johansen

De tog sig tid til at lære mig op

Når man som lærling kommer ind på arbejdsmarkedet, kan det virke overvældende, men for 18-årige Magnus Johansen har det været en nem start på arbejdslivet som chaufførlærling. Her har der været god tid til at lære ham alle facetter af livet som chauffør i Danish Agro.

Stort set hele livet har Magnus Johansen vidst, at han skulle være lastbilchauffør, og da han fik muligheden for at sætte sig bag rattet hos Danish Agro, greb han chancen. Han tænkte, at de ville tage sig godt af ham.

”Jeg startede som lærling hos Danish Agro, fordi det er en stor virksomhed, og det er en stor koncern. Jeg tænkte, at de ville kunne tage sig godt af deres lærlinge, fordi de har en stor størrelse, der gør, at de har både tid og økonomi til at tage sig af sine lærlinge i forhold til de steder, mange af mine kammerater er hos, hvor de bare er blevet kastet ud i en vogn første dag,” siger Magnus Johansen og fortsætter:

Jeg er blevet taget utrolig godt imod. Jeg har ikke mødt en eneste, der har været sur eller negativ, hvis man har ringet for at spørge om hjælp.

”Inden jeg fik stort kørekort, sad jeg ved siden af, og så var jeg med til alt udover at køre bilen. Jeg blev lært op i at køre foder, suge korn, køre kran, at skrive vores logbøger, sedler og holde styr på papirarbejdet, så det ligesom var klart, når jeg fik kørekort. 

Efter en uges succesfuld skolepraktik i 8. klasse hos Danish Agro vidste Magnus, at han ville være lærling. Inden det store kørekort kom i hus, snusede han til alle arbejdsopgaverne, når man er chauffør i virksomheden. Han har derfor været vidt omkring i organisationen og mødt mange kolleger på sin vej.

”Jeg er blevet taget utrolig godt imod. Jeg har ikke mødt en eneste, der har været sur eller negativ, hvis man har ringet for at spørge om hjælp. Jeg har altid kunnet få hjælp, og jeg er altid blevet tilbudt hjælp. Det gør, at man ikke føler sig helt alene, og man er ikke helt på bar bund, hvis der skulle være noget, der går galt,” siger Magnus Johansen og fortsætter:

”Jeg synes, det er et super godt arbejdsmiljø, vi har herude. Det er rigtig stort, og vi er mange mennesker, men lige så snart du kommer ind i det, lærer du flere mennesker at kende, og det er bare et stort fællesskab. Det er ikke bare blandt chaufførerne, men i hele koncernen og alle afdelingerne rundt i landet.” 

Det bedste er friheden

Magnus Johansen blev ansat i starten af 2020, og det er derfor allerede blevet til et par år som lærling. År, som gerne skulle blive til flere, for han er rigtig glad for at være hos Danish Agro.

Det er specielt en helt bestemt ting, som han sætter pris på, når der skal køres korn ud til kunderne.

Det bedste ved at arbejde hos Danish Agro er friheden. Her er der frihed under ansvar. Du har nogle ting, du skal nå, og nogle ting, du skal gøre, men der er ikke en, der står og overvåger dig. Der er ingen, der puster dig i nakken og siger, at nu skal du komme i gang. Du har dit program, og det gør du færdigt.

Når han mærker friheden og tilliden fra firmaet, er han glad i hverdagen, og det kommer i sidste ende kunderne til gode:

”Vi giver mest værdi for kunderne ved at have et smil på læben, når vi kommer ud til dem, og vi gør tingene, som kunden gerne vil have det. Om det så er, at varerne skal stilles her eller stilles der. Det hjælper altid at være i godt humør, fordi vi er jo repræsentanter for firmaet, når vi kommer ud til kunderne.”