Mads Weichel

Skæbnebolig for Danish Agros mediegrafikerelev
I 2018 startede mediegrafikerstuderende Mads Weichel et nyt kapitel i sit liv. Efter længere tids søgen fandt den unge mand fra Store Heddinge den rette mulighed for ham for at kunne udvikle sig i sit fag og skabe fundamentet til en karriere i marketing med en elevplads hos Danish Agro. Elevpladsen i grovvareselskabet fandt han i sin naboby Karise. Simultant flyttede Mads Weichel i ny bolig i Korngården i Store Heddinge, som skæbnen ville, er den originale foderstofcentral og dermed det sted, fundamentet til Danish Agro blev lagt for 120 år siden.
Hvad gør en ung mand, der gerne vil blive på landet og samtidig leve af at lave reklamer? For den mediegrafikerstuderende Mads Weichel var det en udfordring.

Jeg blev hurtigt kastet på dybt vand, og meldingen var fra mine kolleger at ’vi ser, hvor godt du svømmer, og er du ved at drukne, så redder vi dig’, og det passede mig perfekt.
”Jeg ledte efter en elevplads i noget tid og tog også et ekstra grundforløb i digitalt design for at opkvalificere mig yderligere. Dog havde jeg stirret mig lidt blind på mine muligheder, indtil min kone kom med et skelsættende forslag,” fortæller Mads Weichel og fortsætter:
”I stedet for at kigge efter reklamebureauer og mediehuse, der oftest er placeret inde i byerne, kunne jeg kigge efter top 100-virksomheder, da de er store nok til at have grafikere siddende fast. Og hvor heldig kunne jeg så være, at der var en stor virksomhed, der havde brug for en som mig i nabobyen Karise?”
Nye faglige udfordringer
Mads startede i 2018 sin elevplads hos Danish Agro, og hans primære arbejdsopgaver består i support af de faglige medarbejdere med marketingmaterialer, der taler i øjenhøjde med Danish Agros målgruppe.
”Vi har jo en bestemt målgruppe i Danish Agro; de danske landmænd. Og nogen vil måske mene, at det lyder snævert, men det er det ikke. Det er en vildt kompleks målgruppe med mange nuancer, og som er enormt spændende hele tiden at blive klogere på,” fortæller Mads Weichel.
Mads Weichel kommer selv fra landet og har haft landbruget tæt på livet gennem sin opvækst. Landbrugsverdenen er derfor ikke fremmed for ham, og i dag har han forelsket sig i netop den faglige udfordring, det er at kommunikere til målgruppen. Derfor sætter Mads Weichel en dyd ud af at supportere sine kolleger bedst muligt.
”Vi har nogle fantastiske produktspecialister i Danish Agro, som ved rigtig meget om deres kunder, grovvarebranchen og vores produkter – men det er ikke altid, de ved, hvordan de får deres budskaber ned på papir,” fortæller Mads Weichel og fortsætter:
”Vi værdsætter hinandens fagligheder og respekterer hinandens input på tværs af organisationen. Der er en stemning i Danish Agro af, at vi hjælper hinanden og løfter i flok for at få det bedste resultat. Det er en holdfølelse, og det giver en fornemmelse af, at ting sker og alt kan lade sig gøre. Det er bare fedt, at andre i organisationen interesserer sig for mit arbejde og samarbejder med mig, hvilket er fantastisk, når man tænker på, hvor langt vores faglighed er fra hinanden.”

Vi værdsætter hinandens fagligheder og respekterer hinandens input på tværs af organisationen. Der er en stemning i Danish Agro af, at vi hjælper hinanden og løfter i flok for at få det bedste resultat. Det er en holdfølelse, og det giver en fornemmelse af, at ting sker og alt kan lade sig gøre.
Udvikling med ansvar
Elevpladsen er det tidspunkt i uddannelsesforløbet, hvor man lærer at bruge faglighed i praksis, skal opbygge kompetencer og dermed udvikle sig – gerne i trygge rammer. Mads Weichels tid som elev har været præget af stort ansvar, men med et sikkerhedsnet der kan gribe ham, skulle han have brug for det.
”I starten brugte jeg lidt tid på at fornemme Danish Agros visuelle identitet og min rolle i det. At starte op et nyt sted er lidt en dans, hvor man øver sig på at finde hinandens rytme og bliver bedre og bedre til det,” fortæller Mads Weichel og fortsætter:
”Jeg blev hurtigt kastet på dybt vand, og meldingen var fra mine kolleger at ’vi ser, hvor godt du svømmer, og er du ved at drukne, så redder vi dig’, og det passede mig perfekt. Kommunikation og marketing er en lille afdeling, hvilket gør, at jeg har fingrene dybt nede i bolledejen på mange projekter. Jeg skal hele tiden være kreativ, udførende, såvel som rådgivende. Det er meget mere mig, end hvis jeg var endt et sted, hvor jeg bare skulle photoshoppe annoncer fra morgen til aften. Hos Danish Agro føler jeg, at min arbejdskraft gør en forskel.”
Da Mads Weichel kom ind i Danish Agro, var kommunikations- og marketingafdelingen i fuld udvikling.

Den tillid, der blev vist os fra Danish Agros side, er et meget godt billede på, hvor fed en arbejdsplads det er.
”Jeg var ikke langt i mit elevforløb, før der kom en produktspecialist-trainee ind til os i marketing med en idé, som jeg fik lov at gribe. Og selvom han var trainee, og jeg selv var elev, fik vi lov til at løbe med opgaven og blive projektledere på den. Det gjorde, at vi følte, vi fik tildelt reelt ansvar og mulighed for at vokse med opgaven. Den tillid, der blev vist os fra Danish Agros side, er et meget godt billede på, hvor fed en arbejdsplads det er.”

Skæbneboligen i Korngården
At Mads Weichel er faldet godt til hos Danish Agro, kan næsten virke som skæbnen, der spiller ham et puds. Kort efter at Mads Weichel startede hos Danish Agro, skulle han nemlig finde en ny bolig, hvor han og hans kone kunne starte deres liv sammen. Og her ville skæbnen, at det unge par flyttede ind i det boligbyggeri, der hedder Korngården i Store Heddinge – den originale foderstofcentral, hvor de første takter til det, vi i dag kender som Danish Agro, blev startet op for 120 år siden. I dag er Korngården bygget om til lejligheder, og fra en af disse drager Mads Weichel hver morgen ind mod andelsselskabets nye hovedkontor 12 kilometer væk.
”Det er sjovt, at man bor der, hvor ens arbejdsplads blev grundlagt, og det er noget, man kun kan smile af – skæbne eller ej. Det slutter cirklen. Det var jo hverken med vilje eller nemt at få den lejlighed. Jeg fik lidt historie, da jeg blev vist rundt, og der kunne jeg kun smile. Danish Agro fejrer 120-års jubilæum i år, og jeg bliver også færdig med mit elevforløb til august, så det føles altså lidt specielt, at man bor der, hvor det hele startede. Sådan er verden så finurlig. Det er historiens vingesus, man kan mærke,” slutter Mads Weichel.