Mød vores medarbejdereJesper Kviesgaard

Nyder kombinationen af stald og skrivebord

Efter ti år som medejer på en griseejendom skiftede Jesper Kviesgaard livet som selvstændig ud med rollen som produktspecialist hos Danish Agro. I dag nyder han at komme rundt og rådgive i andre stalde end sin egen samt at opleve, at hans erfaringer og viden er værdifuld for andre griseproducenter. Hos Danish Agro mener Jesper Kviesgaard, at han har fundet et godt arbejdsmiljø og faglige udfordringer, der passer til hans temperament.  

Et generationsskifte i dansk landbrug er ikke altid lige til at få gennemført. Og hvad gør man, når man efter 10 år i et fælles I/S ikke overtager bedriften alligevel som planlagt? For Jesper Kviesgaard blev det startskuddet til et nyt kapitel, da de ændrede planer satte karrieretankerne i gang. 

Generelt er mit arbejde et rigtig godt mix af kontortid og staldbesøg. Det fedt med afveksling i hverdagen.

”Jeg havde jo i en del år troet, at jeg skulle overtage gården, hvor vi havde en høj produktivitet og en god indtjening, men på trods af det kunne jeg ikke blive enig med banken om vilkårene. Så jeg endte med at køre sur i det, og på grund af bedriftens stærke økonomi kunne det lade sig gøre at blive købt ud. Jeg legede lidt med ideen om at købe en anden bedrift. Vi kiggede i området, om der var interessante ejendomme, men på det tidspunkt var grisepriserne relativt lave, og der var ikke nogen oplagte projekter, min familie og jeg kunne se os selv overtage, uden vi skulle rykke til en helt ny landsdel”, fortæller Jesper Kviesgaard og fortsætter: 

”Jeg endte med at beslutte, at jeg skulle prøve noget andet, rent professionelt. Og heldigvis blev jeg ret hurtigt prikket til af min tidligere rådgiver fra Danish Agro, om jeg ikke ville ind til en snak om, hvorvidt en rolle som produktspecialist kunne være interessant for mig.” 

Efter en kort dialog med sin nuværende leder, påbegyndte Jesper Kviesgaard i marts 2019 et nyt kapitel i livet som produktspecialist med speciale i grise. 

Forståelse for bundlinjen 

Rollen som produktspecialist er meget anderledes end rollen som ejer af et landbrug, men alligevel ser Jesper Kviesgaard lighedstegn med, og ikke mindst fordele i, sin baggrund.  

”Selvom jeg ikke længere er selvstændig, er der meget selvstændighed i min hverdag. Jeg styrer for det meste selv, hvad jeg skal lave på en dag – selvfølgelig med udgangspunkt i de opgaver, jeg har i min rolle. Men sådan er det også som landmand. Der er der også ting, du skal hver dag, som eksempelvis at fodre grisene. Den største forskel er derfor, at jeg ikke arbejder hjemme, men skal fysisk ud på et kontor om morgenen, og at jeg nu bliver målt på salg. Salgsdelen er jeg dog blevet lært grundigt op i både internt og på kurser, og jeg føler, jeg har godt styr på det nu,” fortæller Jesper Kviesgaard og fortsætter:  

”Mange af de landmænd, jeg møder, finder stor inspiration i min baggrund og vil gerne høre mere om det. Jeg oplever ret stor respekt omkring det men også værdi i, at jeg forstår den økonomiske baggrund for alle beslutninger på samme måde, som de selv gør.” 

Jesper har økonomien med i al sin rådgivning og sørger altid for at have beregninger klar, når han rådgiver sine kunder. I sidste ende handler det for Jesper Kviesgaard om at forbedre kundens bundlinje.

Mange af de landmænd, jeg møder, finder stor inspiration i min baggrund og vil gerne høre mere om det. Jeg oplever ret stor respekt omkring det men også værdi i, at jeg forstår den økonomiske baggrund for alle beslutninger på samme måde, som de selv gør.

Ny viden og rådgivning

Jespers arbejde består i rådgivning og salg af Danish Agros produkter til de danske griseproducenter. Hverdagen byder derfor på muligheden for at komme ud i kundernes stalde, hvilket Jesper Kviesgaard sætter stor pris på.  

”Jeg forsøger så vidt muligt at komme ud i staldene, men laver også gerne værdigberegninger på E-kontroller. Men værdiberegningen skal gerne følges op af et staldbesøg, så man virkelig kan se resultaterne af vores analyser. Vi kigger altid efter, hvad der virker i foderet, og hvor vi kan løfte resultaterne,” fortæller Jesper Kviesgaard og fortsætter:  

”Generelt er mit arbejde et rigtig godt mix af kontortid og staldbesøg. Det fedt med afveksling i hverdagen.” 

At Jesper besøger mange forskellige stalde, beriger ham konstant med ny inspiration og udvider hans faglige horisont. Og på samme måde forsøger han at give viden tilbage den anden vej ved at være på forkant med den nyeste viden og tæt på forsøgsordninger, der kan generere viden til hans kunder.  

”Lige pt. har vi startet et projekt op sammen med Vilomix, Vilofarm og Seges omkring zinkfri fodring for at være på forkant med lovgivningen, der kommer i 2022. Vi skal finde løsninger på en reel problematik for kunderne,” fortæller Jesper Kviesgaard og slutter:  

”Jeg synes det er fedt at være med til sådanne projekter og have ting kørende, hvor vi finder ny viden til vores kunder. Det handler om at give kunderne værdi. Mit job er fedt, når jeg kan være med til at flytte viden mellem bedrifterne – at jeg så stadig kan lugte lidt af gris, er kun en bonus.”