Mød vores medarbejdereDaniel Blichfeldt Olsen

Et forløb der udvikler fagligheden

Et specialiseret traineeforløb hos Danish Agro er en mulighed for at udvikle fagligheden i et individuelt tilpasset tempo. Daniel Blichfeldt Olsen har gennemført forløbet og bruger i dag sin landbrugsfaglige baggrund til at rådgive landmænd omkring deres indkøb for sæsonen. Forløbet blev skræddersyet med fokus på det faglige niveau og en løbende udvikling.  

En af de første til at gennemføre et traineeforløb hos Danish Agro er Daniel Blichfeldt Olsen, der i dag arbejder som produktspecialist med speciale i planteavl og har sin daglige gang i det syd- og sønderjyske. Daniel Blichfeldt Olsen er oprindeligt uddannet landmand og agrarøkonom, men alligevel blev forløbet som trainee i Danish Agro der, han udviklede sig mest.

Traineeforløbet gav mig mulighed for at bruge min landbrugsfaglige viden på en helt ny måde.

”Traineeforløbet gav mig mulighed for at bruge min landbrugsfaglige viden på en helt ny måde. Rent karrieremæssigt er det hele rykket i en helt anden retning, end hvor jeg først troede, jeg skulle være. Min hverdag har ændret sig fra at være praktisk til at være meget mere kommerciel, men stadig med mulighed for at nørde mit fagområde,” fortæller Daniel Blichfeldt Olsen og fortsætter:  

”Jeg er, gennem både mit traineeforløb og min efterfølgende funktion som produktspecialist, blevet skubbet fagligt. Forløbet var præget af fokus på faglig og personlig udvikling. Mine landbrugsfaglige kompetencer er blevet mange gange større, end da jeg læste til agrarøkonom, for jeg fået lov til at gå i dybden med tingene på daglig basis.”

Der er mange veje ind i et traineeforløb hos Danish Agro, og for Daniel Blichfeldt skete det efter, at han havde haft en daglig gang som landmand i nogle år.  

”Jeg så muligheden for at blive trainee, mens jeg var ansat på en svinebedrift omkring Midtjylland og lige havde stiftet familie. Da jeg hørte om muligheden, ringede jeg min efterfølgende mentor op, og vi blev enige om, at jeg kunne starte som trainee,” fortæller Daniel Blichfeldt Olsen og fortsætter:  

”Det var det helt rigtige skridt for mig både fagligt og personligt at starte i forløbet. Jobbet satte en hel anden retning på mit liv.”

Et skræddersyet forløb 

Daniel Blichfeldt Olsen og hans mentor fandt i fællesskab ud af, hvordan samarbejdet bedst kunne strikkes sammen, så udfordringerne matchede kompetencer og gåpåmod. Daniel begyndte at aktivere det netværk, han allerede havde i området. 

”Min udvikling skete i et tempo, der passede mig, og jeg fik den frihed, jeg skulle bruge, samtidig med at jeg altid kunne få støtte, vejledning og rådgivning, når jeg havde brug for det. Det var den helt rigtige måde for mig”  

Traineeforløbet strækker sig over en toårig periode, hvor man sammen med sin mentor løbende planlægger detaljerne i forløbet, så de matcher det faglige niveau, baggrund og interesseområder. Det faglige fundament i forløbet skabes i tæt samspil med mentoren, de løbende praktiske erfaringer og et uddannelsesforløb med to akademifag, der støtter op om den nye hverdag.  

Gennem de to år fulgte jeg kommercielt fokuserede fag på erhvervsakademiet, som kombineret gik godt i spænd med den praktiske erfaring fra mødet med kunderne. I takt med min løbende udvikling fik jeg tildelt mere ansvar i form af flere og større kunder.

I træning som værdifuld rådgiver 

Daniel Blichfeldt Olsen arbejder i dag med salg af planteværn, gødning og såsæd samt indkøb af grovvarer. Hos Danish Agro består salgsarbejdet af værdifuld sparring med landmanden, hvor konsulenten agerer rådgiver, der i et tæt samspil med kunden afdækker behovet for sæsonen.  

”De danske landbrug bliver hele tiden dygtigere, mere professionelle og større, og derfor bliver vores ageren som rådgivere vigtigere og vigtigere. Det er, når vi yder sparring og skaber helhedsorienterede løsninger, at vi virkelig skaber værdi hos landmændene,” fortæller Daniel Blichfeldt Olsen. 

”Traineeforløbet forberedte mig utrolig godt på mine arbejdsopgaver, for jeg er blevet oplært i præcis det, jeg laver i dag. Støttehjulene er taget af, så selvstændigheden og ansvaret får lov at vokse,” fortæller Daniel Blichfeldt Olsen og fortsætter:   

”Sammenhængskraften mellem traineeforløbet og jobbet på den anden side har været fantastisk. Traineeforløbet lærte mig sikkert op, så jeg i dag kan agere som rådgiver på vegne af en kæmpe fødevarevirksomhed på dansk og europæisk plan hos landmanden.” 

”Det er ikke sikkert, at jeg altid skal lave præcis det samme, som jeg gør i dag, men vil jeg med tiden noget andet, har jeg enorme muligheder indenfor den koncern, jeg nu arbejder i,” slutter Daniel Blichfeldt Olsen.